U bent hier: In de pers

In de pers

'Koos Zwart Award' voor Doede de Jong op zesde Cannabis Bevrijdingsdag

16 juni 2014 - AMSTERDAM – Biologisch wietkweker Doede de Jong, veroordeeld tot een ontnemingsvordering van een half miljoen euro wegens wietteelt, heeft tijdens Cannabis Bevrijdingsdag de Koos Zwart Award in ontvangst genomen. Deze prijs wordt elke jaar uitgereikt door de coffeeshops verenigd in het PCN, voor een persoon die zich uitzonderlijk heeft ingezet voor legalisering en normalisering van cannabis. Het festival trok dit jaar een record aantal bezoekers.

Blowende informatici bezorgen FBI kopzorgen

21 mei 2014 - De FBI heeft dan wel een groep Chinese legerofficieren op cyberspionage betrapt, maar ze heeft momenteel andere katten te geselen: informatici die tuk zijn op weed. Dat meldt The Independent.

De FBI, het Amerikaanse onderzoeksbureau dat de strijd tegen terrorisme, drugs- en andere delicten aanbindt, zeg maar het equivalent van onze Staatsveiligheid, heeft moeite om jonge hackers te vinden. Reden? Haar lijvige antidrugsbeleid laat het gebruik van marijuana niet toe.

Wiet legaal in Uruguay - meest liberale wietwetgeving ter wereld

11 december 2013 - Uruguay wordt het land met de meest liberale wietwetgeving ter wereld. De senaat in het Zuid-Amerikaanse land heeft vannacht ingestemd met een wet die niet alleen de verkoop, maar ook de teelt van wiet legaliseert. De wet kwam erdoor met zestien stemmen voor, tegenover dertien stemmen tegen. Het Lagerhuis ging in juli al akkoord met het wetsvoorstel.

Drugsoverlast Brabantse dorpen neemt toe

9 december 2013 - Plattelandsgemeenten in Brabant hebben in toenemende mate te kampen met drugsoverlast.  Terwijl de Nationale Politie zich richt op de problemen in de grotere steden, nemen de problemen in de regio toe. De middelen om de problemen het hoofd te bieden ontbreken, zeggen twee burgemeesters.

Meer drugsoverlast België door Taskforce in Brabant

5 december 2013 - Het aantal ontmantelde hennepkwekerijen in de Belgische grensstreek is de afgelopen jaren flink toegenomen. Volgens korpschef Roger Leys van de politieregio Turnhout is dat het gevolg van de strengere jacht op Nederlandse hennepkwekerijen, bijvoorbeeld door de Taskforce.

Pagina 1 van 59

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04