U bent hier: Blog Film: The War on Drugs

Film: The War on Drugs

10 december 2011 - 55 Jaar ná het begin van de 'War on Drugs', door president Richard M. Nixon afgekondigd, zitten er zo'n 1 miljoen niet-gewelddadige overtreders van de drugswetten achter de tralies..!!

De 'War on Drugs' is inmiddels de langstdurende én meest kostbare oorlog uit de geschiedenis van de VS. De vraag die oprijst, is hoeveel méér het land nog kan verwerken op dit gebied. Geïnspireerd door de dood van 4 familieleden aan 'legale drugs', maakte de Texaanse filmproducent Kevin Booth een documentaire over de 'War on Drugs', en waarom deze zo'n ongelooflijke mislukking is geworden.

De film maken duurde zo'n 3,5 jaar en Booth volgt leden van gangs, voormalige DEA-agenten (anti-narcotica-afdeling van de VS), CIA-kopstukken, narcotica-rechercheurs, rechters, politici, gevangenen en beroemdheden. Meest opvallend in dit rijtje is het interview met Ricky Ross, de man die ervan wordt beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de Crack-epidemie. Ná de arrestatie van Ross, kwam deze erachter dat de man die hem de cocaïne leverde, voor de CIA had gewerkt.

De film heet 'American Drug War' en laat zien hoe geld, macht en hebzucht verantwoordelijk zijn voor het corrumperen van niet alleen de drugshandelaars, en de 'vrienden van drugs', maar dat ook een hele overheid wordt besmet door deze corruptie.

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04