U bent hier: Blog Nederland wordt ingehaald door VS

Nederland wordt ingehaald door VS

mediwiet Medicinale weed 29 april 2010 - Stel je eens voor, een Nederland zonder coffeeshops! Als het van sommige politici afhangt gaat dat gebeuren. En intussen zie je in andere landen de toleratie toe nemen. In landen als Mexico, Argentinië is bezit toegestaan. In Californië en diverse andere staten van de VS zijn er medicinale shops. Deze zien er net zo als onze Nederlandse coffeeshops.

Je hebt welliswaar toestemming nodig van je arts om medicinaal te mogen gebruiken, maar dat vormt geen enkel probleem. Er zijn artsen waar dit voor $ 35,- geregeld wordt. In feite zijn het gewoon coffeeshops, met een rijk en gevarieerd assortiment aan cannabis. Bovendien kennen ze geen maximum voorrraad zoals Nederlanse coffeeshops.

Cannabiskenners geven te kennen dat de VS Nederland inhaalt. Medicinale cannabis is zelfs een van de weinige groeisectoren in Californië. Zo zijn er in de VS ook een Cannabis College en een University, waar je gewoon een opleiding kan volgen. Deze laatste leidde, sinds haar oprichting in 2007, meer dan 6000 mensen op!

Gaat de coffeeshop uit het Nederlandse cultuurbeeld verdwijnen? Staat meer dan 30 jaar inburgering op de tocht?

Hoe ingeburgerd de coffeeshop in Nederland is blijkt uit het feit dat het een thema was voor 'Het caberet van Spijkers'. In een ouder uizending van Kopspijkers geven zij hun kijk op het coffeeshopbeleid.

Gerelateerd:

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04