U bent hier: Blog Jack Herer overleden op 70 jarige leeftijd

Jack Herer overleden op 70 jarige leeftijd

Jack-Herer19 april 2010 - Vorige week overleed Jack Herer op 70 jarige leeftijd te Eugene, Oregon (VS). Jack Herer (18 juni 1939 – 15 april 2010) was een Amerikaans cannabisactivist en auteur van "The Emperor Wears No Clothes", een boek dat is ingezet in de strijd om cannabis te decriminaliseren.

Herer was een pro-cannabis en hemp activist. Hij schreef twee boeken, "The Emperor Wears No Clothes" en "Grass". Tevens is er een documentaire gemaakt over zijn leven genaamd "The Emperor of Hemp". Hij geloofde dat de plant 'cannabis sativa'  gedecriminaliseerd dient te worden omdat ze zich heeft bewezen als een hernieuwbare bron van brandstof, voedsel en medicijn, in vrijwel elk deel van de wereld kan groeien en dat de overheid van de VS bewijs hiervoor bewust achterhoud.

In 1995 eerde Sensi Seeds hem met een superieure cannabiskruising: de Jack Herer. Deze won meerdere High Times Cannabis Cups.

Op 12 september 2009 kreeg Herer een hartaanval, backstage op het Hempstalk Festival in Portland, Oregon (VS).Hij verbleef bijna een maand in kritieke toestand in een ziekenhuis in Portland. Hij stierf op 70 jarige leeftijd op 15 april  2010 in Eugene, Oregon (VS), tengevolge van complicaties gerelateerd aan de hartaanval van september 2009.

Met hem verliest de wereld een belangrijk persoon in de strijd voor legalisering van cannabis.

Gerelateerd:

 

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04