U bent hier: Acties VCE neemt deel in bankproject LOC

VCE neemt deel in bankproject LOC

logo-LOC5 februari 2009 - VCE sluit zich aan bij het initiatief van LOC, om de steeds toenemende problematiek omtrent het verkrijgen van een bankrelatie voor coffeeshops een halt toe te roepen.

De Landelijke Bond van Coffeeshophouders (LOC) heeft eerder dit jaar aan Paul van Oyen (oud bankdirecteur) advies gevraagd om hen te helpen bij het zoeken naar een oplossing van de buitensluiting van coffeeshops door banken.

Deze heeft op 29 januari een E-mail verstuurd aan de Informatiedesk DNB. Dit met het verzoek om met een functionaris van De Nederlandse Bank in contact te worden gebracht om het probleem van buitensluiting van coffeeshops en anderen door banken in Nederland ter sprake te kunnen brengen. Verder gaat Paul van Oyen een Lobby opzetten.

Op 16 januari zijn er kamervragen van de leden Tang, Vos en Bouwmeester gesteld aan Minister Bos (Financiën) over de financiële dienstverlening van banken aan coffeeshops. Op 20 februari 2008 waren er verdere kamervragen over dit onderwerp.

Volgens Bos (zie dePers.nl) mogen banken coffeeshops niet weigeren als klant. Hij gaat in gesprek met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04