U bent hier: Acties VCE neemt deel aan Instant Onderzoek Coffeeshopbezoekers

VCE neemt deel aan Instant Onderzoek Coffeeshopbezoekers

CoffeeshopEnqute Instant Onderzoek Coffeeshopbezoekers 5 september 2008 - 12 coffeeshops, aangesloten bij VCE, nemen als eerste in Nederland deel aan het landelijke Instant Onderzoek Coffeeshopbezoekers georganiseerd door PCN.

Doel van het onderzoek is om gangbare vooroordelen rondom de cannabisconsument te bestrijden. Daarnaast geeft het onderzoek het deelnemende coffeeshops ook inzicht in wie die klant eigenlijk is.

In het onderzoek wordt o.a. gekeken naar geslacht, leeftijd, herkomst, opleiding en beroepsbezigheid van de bezoeker. VCE-poster-onderzoekMaar ook wordt bijvoorbeeld gepolst naar de verblijfsduur in de coffeeshop, het gebruikte vervoer er naartoe, of er puur of met tabak geconsumeerd wordt en nog enkele andere onderwerpen.

De enquête-afname in de 12 Eindhovense shops zal plaats vinden in  de periode van 22 september t/m 4 oktober 2008. De enquêtes worden afgenomen door HotNetworkz, een promotie- en enquêtebureau. De deelnemende coffeeshops kondigen middels posters het onderzoek aan.

PCN verzameld de gegevens van het Eindhovense onderzoek samen met overige, landelijk nog te organiseren, onderzoeken. Deze gegevens zullen in een later later stadium ingezet worden in de bestrijding van gangbare vooroordelen ten aanzien van coffeeshops en haar bezoekers.

VCE hoopt met dit onderzoek o.a. de regiowerkende functie van de Eindhovense shop aan te tonen aan de hand van de herkomstgegevens van haar geënquêteerde bezoekers.   

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04