U bent hier: Acties Brief aan College bescherming persoonsgegevens

Brief aan College bescherming persoonsgegevens

14 mei 2008 - Naar aanleiding van de projectgroep 'Herrijking Coffeeshopbeleid Eindhoven' en de druk aldaar, met name vanuit politie, tot het invoeren van een pasjessysteem voor coffeeshops, besloot VCE te peilen bij het College bescherming persoonsgegevens wat dit inhoud voor de coffeeshophouders.

De vereniging maakt zich terecht bezorg om de bescherming van de persoonsgegevens van haar klanten. Er is vrees voor misbruik door instanties en vrees dat er klanten zullen uitwijken naar het illegale circuit simpelweg omdat men niet als cannabisconsument bekend wenst te staan.

In haar brief gaf VCE uitleg over het standpunt en argumenten die politie binnen de projectgroep handhaafd met betrekking tot pasjes en de aard van het systeem dat gewenst is. VCE heeft zich in de projectgroep steeds uitgesproken tegen een pasjessysteem en kiest voor een menselijke benadering door bijvoorbeel het aanstellen van een beveiligingsmedewerker voor het deurbeleid en sfeerbeheer.

Verder vraagt VCE om uitsluitsel te geven of er meer begrip getoond moet worden voor een paardenmiddel als een 'pasjessysteem'.

Lees hier de volledige brief

 

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04