U bent hier: Acties Cannabis icoon Koos Zwart overleden

Cannabis icoon Koos Zwart overleden

9 mei 2014 - Gisteren, 8 mei 2014 bereikte ons het trieste bericht dat Koos Zwart een van Nederlands grootste voorvechters van legaliseren is overleden.

Koos was de zoon van Irene Vorrink, minister van volksgezondheid in het kabinet Den Uyl en met toenmalig minister van justitie Dries van Agt verantwoordelijk voor de wijziging van de Opiumwet in 1976.

Koos heeft er zijn levenswerk van gemaakt om de erfenis van zijn moeder, het gedoogbeleid, de scheiding tussen soft en hard drugs en de decriminalisering van drugs en consumenten van drugs, te beschermen en uit te bouwen. Hij deed dat vooral achter de schermen.

Koos, een vaderlandslievend, in hart en nieren democraat en socialist, een cannabisactivist en journalist, een volhardend en inspirerende spreker, een onwijs lief mens is van ons heen gegaan.

Aan zijn creatieve denkwijze en tomeloze inzet danken we veranderding van inzichten ten aanzien van cannabis en zijn gebruikers, van patiƫnt tot recreatieve consument.

Wij zijn dankbaar voor alle ondersteuning en adviezen. Hij was voor vele jaren onze mentor. Ter nagedachtenis aan Koos verwijzen we naar www.cannabis-kieswijzer.nl, waar hij vanaf het begin redactie heeft gevoerd.

Koos

Koos Zwart
(19 mei 1947 - 8 mei 2014) 

Rust zacht lieve Koos.

Vereniging Coffeeshops Eindhoven


Koos Zwart leest de beurskoersen Bron: You Tube

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04