U bent hier: Acties Coffeeshophouder spreekt op commissievergadering

Coffeeshophouder spreekt op commissievergadering

8 december 2010 - Gisteren maakte VCE-lid Aernout Ackermans gebruikt van de publieke spreektijd op de commissievergadering Bestuur & Financiën. Aernout uitte zijn bezorgdheid over de vele negatieve effecten van de voorgestelde pilot.

Zo verbaast hij, en vele collega's met hem, zich over het verband wat steeds gelegd wordt tussen coffeeshops en criminaliteit. Van  overlast omheen coffeeshops is er volgens de burgemeester nauwelijks sprake, dus vanwaar maatregelen als pinbetalingen (ook al kunnen vele coffeeshops geen betaalrekening krijgen bij banken), pasjessytemen (ook al schrikt deze registratie een grote groep consumenten af), voorlichting (welke reeds jaren uitgebreid beschikbaar is bij de coffeeshops), productinformatie (ondanks dat er geen testmethodes beschikbaar zijn voor coffeeshops om deze informatie te verstrekken) en intensivering van controles (de coffeeshops zijn reeds onderhevig aan de meest uitgebreide en intense controle van alle beroepsgroepen).

'door de invoering van deze pilot worden alle positieve resultaten van dertig jaar gedoogbeleid in één klap teniet gedaan' - Aernhout Ackermans

Hij komt dan ook de conclusie, " dat door de invoering van deze pilot alle positieve resultaten van dertig jaar gedoogbeleid in één klap teniet worden gedaan. Dat door de invoering van deze pilot alle voornoemde groepen zijn aangewezen op het illegale circuit met alle gevolgen vandien. Denk hierbij aan de scheiding der markten, leeftijdscontrole, toezicht voorlichting en veiligheid. Novadic/Kentron onderschrijft deze conclusie."

Ook betreurd hij het dat coffeeshops als ervaringsdeskundigen op geen enkele wijze betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van deze pilot.

 

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04