U bent hier: Acties Landelijke verkiezingscampagne 9 juni 2010

Landelijke verkiezingscampagne 9 juni 2010

button-Groot ga stemmen op 9 juni en stem vooral cannabisvriendelijk 24 mei 2010 - Meerdere coffeeshops doorheen Nederland lanceerde afgelopen weekend een campagne rondom de verkiezingen van 9 juni a.s. Met deze campagne willen ze cannabisgebruikers wijzen op het belang van stemmen op cannabisvriendelijke partijen.

Gezien de druk op het huidige gedoogbeleid en de standpunten tegen verder gedogen van cannabis door diverse politieke partijen zullen komende verkiezingen zeer bepalend zijn voor de toekomst van blowend Nederland.

Mochten na de komende verkiezingen cannabisonvriendelijke partijen de overhand halen zou dit wel eens het definitieve einde kunnen betekenen van het huidige gedoogbeleid en een verdere criminalisering van cannabis.

Dit ondanks dat verschillende ervaren oud-politici als Van Agt, Bolkenstein en Borst, weloverwogen en goed onderbouwd, aandringen op volledige legalisering van cannabis. Ondanks dat tal van studies en onderzoeken, gefinancierd uit onze belastingscenten, aantonen dat verdere regulering en decriminalisering de te volgen weg is. Ondanks deze en vele andere feiten blijven vele politici steken in morele partijopvattingen en voeden ze daarmee criminele organisaties, die door hun maatregelen alleen maar verder groeien en ons als belastingbetalers alleen maar meer gaan kosten in bestrijding.

kieswijzer-logo-lichtVandaar het belang om als cannabisgebruiker te gaan stemmen op een cannabisvriendelijke partij. PCN heeft daarom een 'cannabis kieswijzer' ingericht op het web, waar stem_potloodje verdere informatie kunt vinden over de diverse partijen en hun standpunten t.o.v. cannabis. Daarnaast kun je terecht op de website gastemmen.nl, een Limburgs initiatief.

VCE verleende haar medewerking aan PCN in het tot stand komen van deze campagne. Onze button van de gemeenteraadsverkiezingen zijn meegenomen in de huidige campagne. Het concept van onze verkiezingsposters is overgenomen voor de landelijke campagne. Alle leden van PCN en VCE en enkele andere coffeeshopbonden nemen deel aan deze landelijke actie.

Laat je stem niet in rook op gaan, ga stemmen op 9 juni op een cannabisvriendelijke partij. Mocht je voorkeur toch uitgaan naar een cannabisonvriendelijke partij, dan breng een voorkeurstem uit op iemand laag op de lijst, zodat er eens andere namens de partij in de Tweede Kamer terecht komen.

Gerelateerd:

-

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04