U bent hier: Acties VCE lanceert campagne voor verkiezingen

VCE lanceert campagne voor verkiezingen

19 februari 2010 - EINDHOVEN – Met de slogan '4 minuten van je tijd voor 4 jaar beter cannabisbeleid' voeren de Verenigde Coffeeshops Eindhoven (VCE) campagne rond de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Doel is opkomstbevordering en bewustwording bij coffeeshopbezoekers.

De VCE roept de Eindhovense coffeeshopbezoekers op hun stem 'niet in rook op te laten gaan'.

Poster-stemadvies-VCE Poster verkiezingen 12 maart 2010 In alle coffeeshops hangen vanaf deze week posters met de politieke partijen die een cannabisvriendelijk beleid voorstaan. In een uitgebreide flyer staan de standpunten van alle partijen over cannabis en coffeeshops op een rijtje. De VCE heeft alle partijen vijf vragen gesteld over cannabis en coffeeshops. De informatie in de flyer is gebaseerd op de binnengekomen reacties, de verkiezingsprogramma's en de antwoorden van de partijen bij de Stemwijzer 2010 Eindhoven.

Om de campagne kracht bij te zetten biedt de VCE via de coffeeshops 'Ik stem cannabisvriendelijk'-buttons te koop aan voor 1 euro. De opbrengst gaat naar de Vereniging van Cannabisconsumenten en de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod , twee niet-commerciële organisaties die zich op landelijk niveau sterk maken voor de belangen van de cannabisconsument en een beter cannabisbeleid.

De verkiezingscampagne past bij de missie van de VCE: de vereniging wil niemand aanzetten tot het gebruik van cannabis. Wel wil de VCE iedereen die er zelf voor kiest om cannabisproducten te consumeren voorzien van goede informatie over verstandig en prettig gebruik van deze producten.

VCE kondigde deze campagne middels persbericht aan bij de media. Daarnaast werd er vandaag een brief verzonden naar burgemeesters en fractievoorzitters in Eindhoven en enkele regiogemeenten, waarin aankondiging van de campagne.

Hier lees je de volledige brief en hier het persbericht

Gerelateerd:

flyer_gem-1 Flyer verkiezingen deel 1

flyer_gem-2 Flyer verkiezingen deel 2

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04