U bent hier: Acties VCE schort Groene Bob campagne tijdelijk op

VCE schort Groene Bob campagne tijdelijk op

gavel Dreiging juridische stappen 11 december 2009 - EINDHOVEN – De Verenigde Coffeeshops Eindhoven (VCE) schort haar geplande campagne rond cannabis en verkeer tijdelijk op, in afwachting van de juridische stappen die Veilig Verkeer Nederland heeft aangekondigd. VVN stelt dat Bob een beschermd merk is.

De felle reactie van Veilig Verkeer Nederland heeft de VCE verbaasd en teleurgesteld. Belangrijkste doelstelling van de Groene Bob campagne is immers bijdragen aan veiliger verkeer in Nederland. Zelf heeft VVN zich nooit bezig gehouden met publiekscampagnes rond cannabis en verkeer.

De VCE heeft dan ook weinig zin in een mogelijke rechtsgang. In afwachting van verdere stappen van Veilig Verkeer Nederland is de Groene Bob campagne voorlopig opgeschort. VCE-voorzitter J. Dielesen: 'Het is jammer dat VVN met zo'n negatieve reactie komt. Blijkbaar vinden zij merkenrecht belangrijker dan verkeersveiligheid. Onze bedoeling was met deze ludieke actie een steen te gooien in de rimpelloze vijver van voorlichting op het gebied van drugs- en medicijngebruik in het verkeer. Wij vonden het tijd worden voor een actie, aangezien de VVN er de afgelopen 33 jaar NIETS aan heeft gedaan. In elk geval is er nu meer aandacht voor het thema cannabis en verkeer. De VCE heeft reeds in haar, in 1997 uitgegeven voorlichtingsfolder, onze bezoekers gewezen op de gevaren van blowen en verkeer. Dat is belangrijk, want er bestaat veel onwetendheid op dit punt. Al valt er maar één verkeersdode minder, dan vind ik onze actie al geslaagd."

Het punt is gemaakt, ons doel is bereikt . Wachten we op het alternatief van VVN ?? Nee ,want dat gaat waarschijnlijk jaren duren. De voorzitter van de VCE heeft al haar leden opgeroepen ogenblikkelijk te stoppen met het uitdelen van de flyer en de poster weg te halen en deze te vernietigen. De VCE is in beraad over hoe nu verder met de campagne.

VCE heeft middels brief haar leden opgeroepen per onmiddelijk de campagne te stoppen.

Gerelateerd:

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04