U bent hier: Acties VCE lanceert Groene Bob campagne

VCE lanceert Groene Bob campagne

speekseltest Speekseltest 10 december 2009 - EINDHOVEN – De Verenigde Coffeeshops Eindhoven (VCE) lanceren deze maand een campagne rond het thema cannabis en verkeer: de Groene Bob. Doel van de campagne is het bijdragen aan de verkeersveiligheid en het informeren van cannabisconsumenten over de aangescherpte regelgeving.

De VCE loopt met de campagne vooruit op de aanstaande wijziging van de Wegenverkeerswet en de introductie van een speekseltest om drugsgebruik bij verkeersdeelnemers aan te tonen. Op dit moment is cannabisgebruik al verboden voor bestuurders van een voertuig, volgens artikel 8, eerstelid van de Wegenverkeerswet.

In vrijwel alle Eindhovense coffeeshops worden bezoekers via opvallende posters aangespoord duidelijke afspraken over vervoer te maken. Automobilisten kunnen een Groene Bob aanwijzen, een persoon die niet blowt of drinkt, zodat hij of zij andere mensen veilig naar huis kan rijden. Daarnaast zijn openbaar vervoer en taxi's veilige opties voor de cannabisconsument. Behalve de posters zijn tienduizend folders gedrukt, met meer uitgebreide informatie over cannabis en verkeer.

Daarnaast zijn de 21 burgemeester van de SRE gemeenten, burgemeesters van Weert, Tilburg, Venlo, Den Bosch, Breda, Maastricht en Amsterdam, alle Eindhovense gemeenteraadsleden, 31 buurtbrigadiers in Eindhoven, de Minister van Verkeer en Waterstaat, de leden van de Tweede Kamer algemeen, de commisaris van de koningin Noord Brabant, Novadic, Stichting Adviesburo Drugs, VVCC, VOC en 9 coffeeshopbonden, middels brief, geïnformeerd over de lancering van deze campagne.

Gerelateerd:

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04