U bent hier: Acties Cannabis en verkeer

Cannabis en verkeer

8 september 2009 - Op 1 september 2009 maakte verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) zijn plannen bekend naar aanleiding van de pilot drugs in het verkeer. In deze pilot werden eind 2008 vier zogenaamde speekseltesters getest als 'voorselectiemiddel' voor de opsporing van drugs bij verkeersdeelnemers. Het merendeel van de geteste personen bleek cannabis te hebben gebruikt. Eurlings besloot de speekseltest landelijk in te voeren. In de loop van 2010 zal de Wegenverkeerswet worden gewijzigd om drugs in het verkeer harder aan te pakken.

Onduidelijk is nog of er een limiet voor drugsgebruik gaat komen, zoals bij alcohol, of dat wordt gekozen voor zero tolerance. De Raad van Hoofdcommissarissen pleit voor zo'n totaalverbod op drugs en daarmee voor een strenger beleid dan bij alcohol. Eurlings laat in het buitenland onderzoek doen naar het hanteren van limieten voor drugsgebruik in het verkeer. Hij stuurt zijn wetsvoorstel naar verwachting medio 2010 naar de Tweede Kamer.

Deze plannen zijn voor VCE aanleiding om na te denken over een campagne om cannabisconsumenten te waarschuwen voor gebruik in verkeer. Er is aan een ontwerper opdracht gegeven om enkele concepten te ontwerpen voor deze campagne. Daarbij wordt gedacht aan posters en flyers.

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04