U bent hier: Acties 2de ronde Instant Onderzoek Coffeeshopbezoekers

2de ronde Instant Onderzoek Coffeeshopbezoekers

CoffeeshopEnqute Instant Onderzoek Coffeeshopbezoekers 27 maart 2009 - 8 coffeeshops, aangesloten bij VCE, nemen wederom deel aan het landelijke Instant Onderzoek Coffeeshopbezoekers georganiseerd door PCN. Het gaat hierbij om een 2de ronde van het onderzoek.

Doel van het onderzoek is om gangbare vooroordelen rondom de cannabisconsument te bestrijden. Daarnaast geeft het onderzoek het deelnemende coffeeshops ook inzicht in wie die klant eigenlijk is.

De enquête-afname in de 8 Eindhovense shops zal plaats vinden in  de periode van 4 mei t/m 9 mei 2009. De enquêtes worden afgenomen door HotNetworkz, een promotie- en enquêtebureau. De deelnemende coffeeshops kondigen middels posters het onderzoek aan.

PCN verzameld de gegevens van het Eindhovense onderzoek samen met overige, landelijk nog te organiseren, onderzoeken. Deze gegevens zullen in een later later stadium ingezet worden in de bestrijding van gangbare vooroordelen ten aanzien van coffeeshops en haar bezoekers.

In de eerste ronde (najaar 2008) werden 1730 bezoekers geënquêteerd in 12 coffeeshops. Uit de resultaten van deze eerste ronde bleek, uit de herkomstgegevens van de geënquêteerde bezoekers, de regiowerkende functie van de Eindhovense shop . Definitieve resultaten zullen later ingezet worden door VCE in de lokale en regionale discussie omtrent het coffeeshopbeleid.

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04